Geld lenen voor verduurzamen woning

Veel mensen denken aan het verduurzamen van de eigen woning. Niet gek natuurlijk met de stijgende energieprijzen. De woning verduurzamen kan dan een goed middel zijn om ervoor te zorgen dat je minder energie verbruikt en gaat besparen op je vaste lasten.
Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen aan het verduurzamen van de eigen woning. Voordelen die je niet alleen geld besparen, maar ook nog eens geld opleveren. Geld lenen voor verduurzaming is ook nog eens extra voordelig.

Ook kleine leningen mogelijk voor verduurzamen woning

Als we aan het verduurzamen van de eigen woning denken, wordt er veelal gedacht aan direct helemaal van het gas en andere extreme maatregelen. Toch zijn er ook andere, goedkopere mogelijkheden.
Het isoleren van het dak, glas vervangen door HR+++ glas, zonnepanelen, isoleren van de muren, (hybride) warmtepomp etc. etc.
Veel maatregelen die los van elkaar niet heel veel geld kosten. Alleen als je alles in één keer doet ben je heel veel geld kwijt.
Een energielening voor verduurzamen van je woning kan je aanvragen vanaf € 5.000,00.

Voordelen van het verduurzamen van de eigen woning

Om het eenvoudig te houden zetten we alle voordelen van het verduurzamen van de eigen woning alvast even kort op een rij. Onder de opsomming gaan wij nog iets dieper op de voordelen in.
De voordelen van het verduurzamen:

  1. Je gaat (fors) besparen op je energielasten
  2. De woningwaarde van een woning met een laag energielabel (A) is hoger
  3. Er zijn leningen met een extra lage rente speciaal voor verduurzamen van de woning

Besparen op energielasten

Voordeel dat je na de eerste maand al hebt als je jouw woning gaat verduurzamen. Als de maatregelen getroffen zijn ga je direct besparen op je energielasten. De besparing hangt natuurlijk af van de maatregelen die je neemt. Des te meer of ingrijpender de maatregelen zijn des te groter jouw besparing op de energielasten is.

Stijgen van de woningwaarde

Gemiddeld genomen worden energiezuinige woningen voor een 6% hoger bedrag verkocht dan woningen met een hoog energielabel. Met de huidige woningprijs van gemiddeld € 400.000,00 een verschil van € 24.000,00. Dit grote voordeel wordt door veel mensen niet gezien, waar je bij het opknappen van de keuken of badkamer gemiddeld gezien de helft van de waarde van de verbouwing als extra krijgt, verdien je energiebesparende maatregelen volledig terug.

Voordelige leningen

Er zijn verschillende, speciaal voor energiebesparende maatregelen bedachte, leningen met een veel lagere rente dan de reguliere rente. Zeker bij de leningen tot € 10.000,00 kan het verschil fors oplopen. Vraag bij Krediet Groep Nederland naar de voordelige mogelijkheden voor een duurzame lening.

Recent Posts / View All Posts

Persoonlijke lening van 180 maanden

Persoonlijke lening van 180 maanden.

| Geen categorie | No Comments

Persoonlijke lening van 180 maanden Hét product op de Nederlandse kredietmarkt wat telkens weer terug komt. De persoonlijke lening met een looptijd van 180 maanden. De persoonlijke lening met een…

Kredietrente stijgt 2023

Ook kredietrente stijgt aanzienlijk

| Geen categorie | No Comments

De hypotheekrente is de afgelopen periode regelmatig in het nieuws geweest. Er is veel aandacht geweest voor het stijgen van de hypotheekrente. Ook de rente van het consumptief is de…

Hypotheek of lening

Hypotheek of lening

| lening afsluiten | No Comments

De hypotheekrente is snel aan het stijgen en de verwachting is dat de rente voorlopig nog wel even hoger zal blijven dan we de afgelopen jaren gewend zijn. De hypotheekrente…

Laagste rente 3,3%

Laagste rente nu 3,3%

| lening afsluiten | No Comments

Laagste rente persoonlijke lening nu 3,3% De concurrentie tussen de kredietbanken woedt nog altijd hevig. De rentes blijven langzaam maar zeker dalen. We weten nog niet of we onder de…