Skip to main content

Hoeveel kan ik lenen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het gaat om geld lenen. Niet alleen in kredietvormen, maar ook in kredietbedragen. Bij Krediet Groep Nederland kunt u geld lenen vanaf € 5.000,00. Wilt u minder lenen maar heeft u al een lening lopen? Dan kunt u natuurlijk ook altijd een aanvraag bij ons indienen. Wij kijken dan graag samen met u naar de mogelijkheden voor een voordelige geldlening.

Welk bedrag wilt u lenen?

Factoren die bepalen hoeveel u kunt lenen

Er zijn veel verschillende factoren die bepalen hoeveel u kunt lenen. Belangrijkste hierbij zijn de verhouding tussen uw inkomsten en uitgaven. Deze bepalen voor een groot deel hoeveel u kunt lenen. Hiervoor wordt de richtlijnen van de VFN aan gehouden. Des te hoger uw inkomen, des te hoger de leennorm. Tot een bepaald maximum bedrag.
Gelukkig zijn er nog wel uitzonderingen voor deze regel. Als u meer krediet heeft dan u eigenlijk volgens de huidige normen kunt lenen, dan kan de bank een uitzondering maken. Ze kunnen dit doen tegen veelal betere voorwaarden. Reden hiervan is dat er veel meer wordt gedacht in het klantbelang.

Kan ik zelf berekenen hoeveel ik kan lenen

Het is mogelijk om zelf een rekensom te maken om na te gaan hoeveel u zou kunnen lenen. Omdat banken echter naar meer dan alleen de rekensom kijken hebben wij ervoor gekozen om geen berekeningstool op onze website te zetten. Wij berekenen graag voor u wat u kunt lenen. U kunt ons eenvoudig aan het werk zetten door een aanvraag in te vullen. Wij gaan direct na wat de mogelijkheden voor u zijn. Dit is uiteraard altijd kosteloos en vrijblijvend. Geld lenen moet wel leuk blijven. Krediet Groep Nederland zorgt daarvoor.
Wilt u weten wat wij kunnen betekenen? Vraag dan uw lening aan.

Creditscoring

Een deel wat minder inzichtelijk is, is het creditscoring. We zullen proberen om u dit zo goed mogelijk uit te leggen. Als u een aanvraag doet voor een lening wordt deze aanvraag “door een systeem gehaald”. Dit systeem berekend het aantal punten dat uw aanvraag krijgt. Des te meer punten, des te beter het voorstel dat u van de banken krijgt. Een aantal factoren die belangrijk zijn bij de aanvraag zijn onder andere uw woonsituatie. Hierbij scoort een koopwoning beter dan een huurwoning, en een huurwoning weer beter dan iemand die inwonend of thuiswonend is. Ook de hoogte van uw inkomen is van belang, en de lengte van uw dienstverband. Al met al zijn er ongeveer 35 verschillende factoren waar aandacht voor is.