Skip to main content

Ambtenarenlening aanvragen

Bent u ambtenaar en wilt u voordelig geld lenen? Dat kan, u kunt een zogenaamde ambtenarenlening afsluiten. Dit werkt eenvoudig. U kunt online uw lening aanvragen. U weet snel wat de mogelijkheden voor u zien. Tijdens kantooruren kunnen wij u dit namelijk binnen enkele uren laten weten. Als Krediet Groep Nederland hebben wij alle mogelijkheden om u voordelig geld te laten lenen. Van mensen die werkzaam zijn in de publieke sector is bekend dat de betaal moraliteit goed is. Dit resulteert vaak in een lagere rente.

Hoe werkt het?

Een ambtenarenlening aanvragen bij Krediet Groep Nederland is eenvoudig. Bij de aanvraag vult u uw beroep in. Hierdoor kunnen wij direct nagaan of u ambtenaar bent en een ambtenarenlening kunt gaan afsluiten. Het voordeel van geld lenen als ambtenaar is dat u veelal een lagere rente kunt krijgen.

Wat kost het om extra af te lossen op mijn lening

Lening aanvragen

De eerste stap in het proces is eenvoudig. U kunt online het aanvraagformulier volledig invullen. Dit kost ongeveer 2 tot 5 minuten van uw tijd. Dan zit uw werk er voorlopig even op en gaan wij voor u aan de slag. Als u het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in kunt vullen dan

bootlening stap 2

Beoordeling van uw aanvraag

Wij beoordelen uw aanvraag op betaalbaarheid en gaan voor u op zoek naar de laagste rente. Als we een goed voorstel voor u hebben brengen wij een offerte uit. Bij de aanvraag heeft u zelf al kunnen aangeven wat de wensen zijn bij de offerte! Wij gaan ervoor om dit te realiseren!

bootlening

Uitbetaling offerte

Als u akkoord gaat met de offerte kunt u deze ondertekenen en retourneren met de benodigde documenten. Wij streven naar een uitbetaling van de offerte binnen 48 uur. Veel hangt af van de verwerkingssnelheid bij de banken. Wij houden u uiteraard altijd zo volledig mogelijk op de hoogte.

Waarom een ambtenarenlening?

Het lijkt misschien overdreven om een speciale “ambtenarenlening” in het leven te roepen. Toch is het wel zo dat ambtenaren in veel gevallen betere voorwaarden krijgen dan andere consumenten. Waarom? Dat leggen wij u graag uit.

Ambtenarenlening met lage rente.

Lening aanvragen moeten natuurlijk beoordeeld worden. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van een creditscoring. Des te meer punten uw aanvraag krijgt, des te beter de voorwaarden van de lening. Ambtenaren krijgen op basis van de stabiele werkgever extra punten. Daarom is een ambtenarenlening aanvragen een voordelige oplossing.

Is dat alles?

Het klinkt heel banaal, maar dat is inderdaad alles. Er wordt bij iedere aanvraag, of u nu wel of geen ambtenaar bent, namelijk naar nog veel meer factoren gekeken. Wat is de hoogte van uw inkomen? Hoe lang woont u al op uw huidige adres? Hoe lang werkt u al bij de huidige werkgever? Bent u alleenstaand of gehuwd? Allemaal factoren die de bank meeneemt in de weging van uw aanvraag.

Wat is een ambtenarenlening

Een ambtenarenlening is niets anders dan een lening voor mensen die werkzaam zijn in de publieke sector.
Bij iedere aanvraag gaan wij na of u werkzaam bent als (semi) ambtenaar. Dit wordt door ons handmatig beoordeeld. Het voordeel voor u zit hem in de lagere rente die u kunt krijgen als ambtenaar.
De werkgever wordt gezien als een stabiele, betrouwbare werkgever. En veel andere ambtenaren met een krediet hebben deze altijd keurig op tijd terugbetaald.
Hierdoor zijn de banken eerder genegen om een lagere rente akkoord te geven.

Ambtenarenlening aanvragen

En wat als u geld wilt lenen, maar geen ambtenaar bent?

Geld lenen als ambtenaar kan iets voordeliger uitpakken. Toch is er niets om u zorgen over te maken als u geen ambtenaar bent. Iedere aanvraag wordt getoetst op tientallen verschillende onderdelen. Uw beroep is er daar één van.
Maar er is nog veel meer. Er wordt ook gekeken naar onder andere; hoe lang u al in dienst bent bij de huidige werkgever. Of u een koop of een huurwoning heeft, wat het bedrag is dat u wilt lenen. Heeft u al leningen gehad en zijn die altijd tijdig voldaan. Allemaal belangrijke onderdelen.
Er staat u dan ook niets in de weg om ook een voordelige lening aan te vragen als u geen ambtenaar bent. En, bij Krediet Groep Nederland werken we voor iedereen even hard. Of u een doorlopend krediet of een persoonlijke lening wilt afsluiten maakt voor ons geen verschil. Dat geldt ook voor het gegeven of u al dan niet een ambtenaar bent. Wij zijn iedereen met een even groot enthousiasme van dienst.

Is een ambtenarenlening fiscaal aftrekbaar

Eerst even algemeen, de rente van een doorlopend krediet is sowieso niet meer aftrekbaar. Dit is het geval sinds 2013. Je mag de rente vanaf deze datum alleen nog aftrekken als de lening een vast aflosschema heeft én de lening gebruikt wordt voor woningverbetering. Voor alle andere leendoelen zijn leningen helaas niet meer fiscaal verrekenbaar.