Skip to main content

Geld lenen voor een verbouwing

Heeft u verbouwing in gedachte, maar kunt u dit niet direct zelf volledig betalen? Dan is geld lenen voor een verbouwing natuurlijk de oplossing. Geld lenen voor een verbouwing kan ook nog eens tegen een extra scherpe rente als u een koopwoning heeft. Daarmee heeft u dus nog eens wat extra voordeel als u een lening gaat afsluiten. Maar er is meer.. De te betalen rente kan ook nog eens fiscaal aftrekbaar zijn. Geld lenen voor een verbouwing kan daarmee ook nog eens extra voordelig.

Belangrijk:

Zorg voor een voordelige lening voor uw verbouwing.

Het is belangrijk dat de lening goed bij u past, en ook nog eens voordelig is. Bij Krediet Groep Nederland krijgt u het beste voorstel als u geld wilt lenen voor uw verbouwing.
Als u het aanvraagformulier heeft ingevuld gaan wij direct voor u aan de slag om een voordelige lening voor u rond te krijgen.
U kunt bij de kredietaanvraag zelf bepalen welke vorm van geld lenen u wenst. Bij het geld lenen voor een verbouwing wordt meestal gekozen voor een persoonlijke lening. Dit omdat de rente dan fiscaal aftrekbaar kan zijn. 

Verbouwingslening aanvragen

Waar moet u op letten bij uw verbouwingslening?

Voordat er verbouwd gaat worden wordt er vaak veel tijd gestoken in de planning van de verbouwing. Het is natuurlijk ook een leuk onderdeel, nagaan wat u precies wilt verbouwen, hoeveel tijd erin gaat zitten, of er misschien nog iets extra’s bijgemaakt moet gaan worden. Het is goed dat hier veel tijd in gestoken wordt.
Helaas gaat dit niet altijd op voor het geld lenen voor een verbouwing. Vaak is men al blij als het geld geleend kan worden zodat men van start kan. Net als de offerte voor de verbouwing van uw woning, zou u eigenlijk ook kritisch moeten kijken naar de offerte van de lening. En de tijd ervoor nemen. Aanbieders met elkaar gaan vergelijken en nagaan wat voordeliger is, de hypotheek verhogen, of een nieuwe lening afsluiten.

Laat het fiscale voordeel niet liggen

Als u geld gaat lenen moet u uiteraard rente betalen over uw lening. Welke vorm van geld lenen u ook kiest. Omdat u geld gaat lenen voor woningverbetering kan de rente over uw lening fiscaal aftrekbaar zijn. Belangrijk hierbij is dat u uiteraard wel overal de bonnen van kunt overleggen om aan te tonen dat het geld ook daadwerkelijk voor een verbouwing is gebruikt.
Daarnaast moet de lening aan een aantal voorwaarden voldoen om te zorgen dat de rente fiscaal verrekenbaar is. U kunt hiervoor de informatie vinden op de website van de belastingdienst, maar uiteraard vertellen wij u er ook graag meer over. Geld lenen voor een verbouwing moet natuurlijk wel voordelig geld lenen blijven.