Skip to main content

Restschuld financiering

Als u uw woning gaat verkopen weet u niet precies wat uw woning op gaat leveren. Dat is lastig. In het gunstige geval levert uw woning meer op dan de restschuld van de hypotheek. U houdt dan geld over, hiermee kunt u eventueel een duurdere woning aankopen.
Helaas gebeurd het, ondanks de aantrekkende woningmarkt, nog regelmatig dat de opbrengst van de verkoop onvoldoende is om de hypotheek af te lossen. U krijgt dan te maken met een restschuld. Als u het bedrag niet zelf kunt voldoen, kan een restschuld financiering een oplossing zijn.

Drie tips voor het afsluiten van uw restschuld financiering

Om u te helpen om de juiste keuze te maken geven wij u graag drie tips mee om het kiezen van de juiste restschuld financiering eenvoudiger te maken. En om u goed voor te bereiden op wat er op u af kan komen uiteraard. Als u goed voorbereid bent op wat er komen gaat, kunt u met een gerust hart de juiste keuzes maken.


Restschuld financiering tip 1

Tip 1: Wees voorbereid

Als u de woning te koop zet zijn er onzekerheden. U weet vooraf natuurlijk niet hoe lang de woning te koop komt te staan. En u weet niet exact wat de verkoopwaarde van uw woning zal zijn. Wel kunt u, samen met de makelaar, een redelijke inschatting maken. Als u dit gedaan heeft kunt u een inschatting maken van de restschuld van de hypotheek. Komt u hier niet uit? Een belletje naar de hypotheekverstrekker (hypotheekbank) kan de oplossing zijn. U kunt dan alvast een lening aanvragen om na te gaan wat uw mogelijkheden zijn. Wij gaan graag voor u na wat de mogelijkheden zijn voor een voordelige en verantwoorde financiering. Is uw leencapaciteit te laag om de restschuld op te vangen, of is een restschuld financiering bij u niet mogelijk volgens onze adviseurs? Dan zullen wij altijd met u op zoek gaan naar de juiste instantie om de verkoop voor u mogelijk te maken.


restschuld financiering tip 2

Tip 2: Verdiep u in de mogelijkheden

Als u bij uw aanvraag te horen heeft gekregen dat een restschuld financiering voor u mogelijk is, is dit goed om te horen. Het zal u zeker rust geven als u weet dat mogelijk is om uw woning te verkopen. Natuurlijk is het ook altijd verstandig om bij uw hypotheekbank naar de mogelijkheden te vragen om de restschuld financiering in uw nieuwe hypotheek “mee te nemen”.
Als u de restschuld financiering gaat afsluiten zijn er verschillende vormen van krediet waar u uit kunt kiezen. De persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Wij gaan samen met u de mogelijkheden na om een voordelige restschuld financiering voor u af te sluiten.


restschuld finaniering tip 3

Tip 3: Wat kredietadviseurs u niet altijd vertellen..

Als u de lening heeft gekregen om de restschuld te financieren lijkt het of u ongestoord weer verder kan. Als u naar een huurwoning gaat klopt dit. Als u weer een nieuwe woning gaat kopen, kan dit heel anders zijn. Dit wordt door sommige kredietadviseurs vergeten te vertellen. Als u een lening afsluiten wordt deze namelijk aangemeld bij het BKR. Daar is niets mis mee, sterker nog, het is een belangrijk onderdeel om uw kredietwaardigheid te toetsen. Maar het heeft ook een nadeel. De restschuld financiering die u heeft gesloten wordt aangemeld bij het BKR, hierdoor kunt u een stuk minder lenen voor uw nieuw aan te kopen woning. Omdat veel kredietadviseurs geen hypotheekadviseurs in huis hebben, wordt hier zo nu en dan onvoldoende aandacht aan geschonken. Bij Krediet Groep Nederland vragen wij dan ook altijd door naar de vervolgstappen die u in gedachte heeft. Onze hypotheekadviseurs kunnen u helpen om ook naar dit aspect te kijken. U krijgt dan bij één aanvraag een duidelijk beeld van uw mogelijkheden.
Voor het adviseren en bemiddelen van de restschuld financiering worden geen kosten in rekening gebracht.

restschuld financiering met betaalbescherming

Restschuld financiering met zekerheid

Als u een restschuld financiering afsluit kunt u ervoor kiezen om verzekeringen af te sluiten zodat uw lening een verantwoorde lening blijft. Wij geven u een keuze voor het afsluiten van een overlijdensrisico verzekering, of u deze afsluit bepaalt u natuurlijk helemaal zelf.

Restschuld financiering niets is verplicht

Niets is verplicht

Wij geven u de mogelijkheid om geld lenen met of zonder een verzekering af te sluiten. Het is belangrijk om te weten dat een betaalbescherming niet verplicht is. U mag zelf óf u een betaalbescherming afsluit. Ook de keuze waar u zich gaat verzekeren maakt u natuurlijk helemaal zelf.

Heeft u nog vragen over uw restschuld financiering?

Wilt u meer weten over het financieren van uw restschuld of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan tijdens kantooruren op het telefoonnummer 0164-650088 of u kunt een mail sturen aan info@kredietgroepnederland.nl. U ontvangt binnen enkele uren altijd een reactie op uw vraag.