Skip to main content
Uw tiny house financieren

Een fantastische nieuwe manier van wonen mogelijk maken

Een tiny house is een mooie mogelijkheid om voordelig te wonen. Maar hoe gaat het als u een (deel van) de tiny house moet financieren? Waar kan u tegenaan lopen? Krediet Groep Nederland helpt u graag met het samenstellen van de juiste financiering.

De nieuwe manier van wonen

U gebruikt echt alleen wat u nodig heeft. Geen overbodige luxe, maar terug naar de basis.

Terug naar de basis. Dat is eigenlijk het gaan wonen in een tiny house. U gebruikt alleen wat u nodig heeft. Er zijn steeds meer initiatieven met tiny houses. Zelf onderhoudend en niet veel meer nodig.

Tiny house lening aanvragen

Tiny house financieren

Gaat u het doen? Gaat u uw droom achterna en wonen in een tiny house? In sommige gevallen kan een tiny house betaalt worden door de verkoop van een woning met overwaarde. In andere gevallen kan een tiny house financieren nodig zijn. Als het laatste nodig is helpen wij u daar bij Krediet Groep Nederland natuurlijk graag mee. Wij dragen het wonen in tiny houses namelijk een warm hart toe. Terug naar de basis en alleen leven met wat u nodig heeft. Geen enorme hoge hypotheeklasten meer, geen overbodige ruimte. Maar lekker knus en vertrouwd.

Verschillende tiny houses, verschillende regels

Er zijn verschillende tiny houses en daarmee ook verschillende regels voor het financieren van een tiny house. Een hypotheek afsluiten voor een tiny house is lang niet in alle gevallen mogelijk. Hiervoor moet de grond waarop uw tiny house komt te staan in ieder geval in uw eigendom zijn. Daarnaast moet alles natuurlijk aard en nagelvast zijn. En dan nog, de banken zijn nog altijd niet echt heel meewerkend als het gaat om het verstrekken van een lening voor een tiny house.
Er zijn ook veel tiny houses ‘op wielen’. Bij deze vorm is het sowieso niet mogelijk om een hypotheek te verstrekken. Deze worden dan ook veelal gefinancierd in de vorm van een persoonlijke lening. Dit is een lening met een maximale looptijd van 120 maanden. U lost de lening dan in de looptijd van 10 jaar weer volledig af. Het verpanden van de tiny house is nog vaak (nog) niet mogelijk.

Lening aanvragen voor een tiny house

Bij Krediet Groep Nederland kunt u kosteloos en vrijblijvend een lening aanvragen voor uw eigen tiny house. Wij zorgen er graag voor dat u uw droom waar kunt gaan maken en kunt gaan leven in een tiny house!