Skip to main content

Lening oversluiten na echtscheiding

Bent u gescheiden en heeft u een lening bijvoorbeeld bij InterBank? Dan kan in het convenant opgenomen zijn dat de lening gesplits moet gaan worden. In theorie lijkt het allemaal helder. De rechter heeft een uitspraak gedaan, de bank moet zich hier aan houden. Toch werkt het in de praktijk anders. Een bank is namelijk niet verplicht om mee te werken aan de verdeling van de lening. En ook niet aan het ‘op één naam zetten’ van de financiering. Dat is vervelend natuurlijk, een scheiding doet u niet voor niets. U wilt echt uit elkaar. Dus ook met de financiering. Hiervoor kan Krediet Groep Nederland u misschien de helpende hand bieden.

Wij gaan ervoor

Extra mogelijkheden om ook uw krediet te scheiden. Laat ons u helpen om uw probleem op te lossen.

Wilt u ook uw krediet oversluiten of op één naam zetten? Dan helpen wij u graag verder.

lening oversluiten
Unieke mogelijkheden!

Door onze goede contacten kunnen wij meer.

Doordat wij goede contacten hebben met de diverse banken is de kans groot dat bij Krediet Groep Nederland uw lening oversluiten na echtscheiding wél mogelijk is. Laat ons voor u de mogelijkheden onderzoeken. Een aanvraag is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Lening aanvragen

Lening oversluiten na echtscheiding

Wat zijn de mogelijkheden?

Als u bent gescheiden kunnen er twee mogelijkheden zijn. Bij beide is het niet altijd zo dat de meewerkt met de verandering in uw lening. Dit kan zo beschreven zijn in het echtscheidingsconvenant.

Het splitsen van de lening

Als u een lening heeft lopen, dan kan ervoor gekozen worden om de lening op splitsen. In veel gevallen wordt de lening dan 50/50 gesplits, dit houdt het wel zo overzichtelijk. Het prettigst is dan natuurlijk om de lening over te sluiten. Ieder uw eigen deel van de lening. Nadeel is alleen dat de banken over het algemeen voor u beide een draagkracht berekening maken, als het dan bij één van beide niet lukt, gaat de hele financiering niet door. Hiervoor heeft Krediet Groep Nederland meer mogelijkheden. Zeker door onze goede contacten met de bank. Ook als u elders al eens bent afgewezen kunnen wij wellicht nog wel mogelijkheden voor u hebben.

De lening op één van uw beide namen zetten

In verband met bijvoorbeeld over bedeling kan het ook mogelijk zijn dat de lening op één naam gezet moet gaan worden. Ook als dit in het convenant zo is afgesproken kan er niet altijd aan meegewerkt worden. Ook hierbij heeft Krediet Groep Nederland meer mogelijkheden. Zeker als u een lening heeft lopend bij één van de dochters van Credit Agricole. U kunt hierbij denken aan uw lening oversluiten na echtscheiding bijvoorbeeld bij Interbank, De Nederlandse Voorschotbank of bij de NVF. Laat ons de mogelijkheden voor u onderzoeken. Wij doen dit graag voor u.

Wilt u ons direct bereiken? U kunt tijdens kantooruren bellen met:

tel:0164-745079

Stelt u de vragen liever per email? Mail dan naar

info@kredietgroepnederland.nl