Skip to main content

Persoonlijke lening van 180 maanden

Hét product op de Nederlandse kredietmarkt wat telkens weer terug komt. De persoonlijke lening met een looptijd van 180 maanden.
De persoonlijke lening met een looptijd van 15 jaar is een geliefd product. Een lening met een langere looptijd heeft namelijk altijd weer lagere maandlasten.
Je mag de persoonlijke lening van 15 jaar niet voor alle leendoelen afsluiten.
Je kunt een lening van 180 maanden voor de volgende leendoelen afsluiten:

  • Aanschaf tweede woning/recreatiewoning
  • woningverbetering
  • Verduurzaming eigen woning
  • Boot

Een persoonlijke lening met een maximale looptijd van 144 maanden kan je afsluiten voor:

  • Camper
  • Caravan

Wil je een financiering afsluiten voor een ander leendoel? Dan is het helaas niet mogelijk om een persoonlijke lening voor 15 of 12 jaar over te sluiten.

Voordeel van een lening met een langere looptijd

Des te langer de looptijd van je lening, des te lager de maandlasten van je persoonlijke lening. Geld lenen wordt qua maandlasten dus voordeliger als je een lening langer laat lopen. Lage maandlasten kunnen ervoor zorgen dat je jouw lening eenvoudiger kunt betalen. Des te minder je per maand moet betalen, des te eenvoudiger het is om je maandtermijnen te voldoen.

Geld lenen of hypotheek afsluiten?

Nu er weer een krediet is met een langere looptijd die gebruikt mag worden voor de woning is de keuze tussen een hypotheek afsluiten of geld lenen weer een stuk lastiger geworden. Zeker omdat er bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek veel bijkomende kosten zijn. Je kunt hierbij o.a. denken aan:

  • Fee voor de hypotheekadviseur
  • Notariskosten
  • Taxatiekosten

Zeker voor een lening tot € 50.000,00 zullen de kosten voor een hypotheek hierbij altijd hoger zijn dan de kosten voor de lening.
Het enige voordeel is dat de hypotheek nog altijd over 360 maanden ‘uitgesmeerd’ kan worden waardoor de hypotheek een lagere maandlast zal hebben. Dit is iets waar veel consumenten voor kiezen, ondanks de fors hogere totale kosten.
Het grote voordeel van Krediet Groep Nederland is dat wij zowel kredieten als hypotheken bemiddelen. Een goede vergelijking laten opstellen kost je niets en verplicht je tot niets. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Dien een lening aanvraag bij ons in en vermeld in de opmerkingen dat u ook gelijk de mogelijkheden voor een hypotheek wilt laten bekijken, dan gaan wij gelijk voor u aan de slag.