Skip to main content

Autolening nodig? Leen verantwoord en voordelig.

Bij Krediet Groep Nederland kunt u een autolening afsluiten tegen de laagste rente en de beste voorwaarden. Bij een autolening aanvragen zijn er altijd een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Bij Krediet Groep Nederland kiest u zelf welke vorm van geld lenen het best bij u past. Wist u dat een persoonlijke lening afsluiten vaak als beste advies gezien wordt bij een autolening? Een persoonlijke lening heeft een vaste, lage rente. En een vaste looptijd.  Hierdoor kunt u de te verwachte looptijd van de lening laten overeenstemmen met de verwachte looptijd van de aan te schaffen auto. Het is namelijk heel vervelend als u nog moet betalen aan een lening, terwijl de auto al niet meer in uw bezit is.

Vijf tips voor het afsluiten van een autolening

Geld lenen voor een auto gebeurd misschien wel vaker dan u denkt. Zeker als het gaat om nieuwe auto’s is het aantal auto’s dat met een autofinanciering gekocht wordt groot. Om u te helpen om de juiste keuze te maken bij een lening geven wij u graag vijf tips. Deze tips kunnen u helpen om veel geld te besparen.

Tip 1:

Spreek vooraf een budget af

Voor u überhaupt gaat kijken naar een auto is het goed om alvast een aantal dingen af te spreken. Bijvoorbeeld als het gaat om het bedrag dat u maximaal wilt uitgeven. Dit is belangrijk om te doen omdat de verleiding om:”dan maar iets meer lenen” zo klein mogelijk te houden. Een klein beetje meer lenen kost namelijk maar een paar euro per maand extra. Houdt er echter rekening mee dat niet alleen de autolening duurder wordt, maar ook de verzekering als u een duurdere auto kiest. En veelal ook het verbruik.

Tip 2:

Ga autoleningen vergelijken

Als u de auto van uw dromen gevonden heeft wilt u hem zo snel mogelijk hebben. Dat geldt in ieder geval voor veel consumenten. Wij raden toch aan om leningen met elkaar te vergelijken. Ook autoleningen. Vraag advies bij verschillende aanbieders en kijk naar de laagste rente en de laagste totale kosten voor de lening. Wij raden u dan ook aan om altijd bij meerdere aanbieders een offerte op te vragen voor uw autolening.

Tip 3

Auto gekocht met geleend geld? Verzeker de auto goed.

Als u een auto koopt met geleend geld moet u er niet aan denken wat er gebeurd als de auto total-loss raakt. Uw auto is dan niets meer waard, terwijl u nog wel moet betalen aan de autolening. Zorg er daarom voor dat de auto goed verzekerd is zolang u de lening nog heeft lopen. Krediet Groep Nederland geeft u graag verantwoord en gratis advies over de lening. Zorg dat u ook een verantwoord advies ontvangt met betrekking tot de autoverzekering.

Tip 4:

Stem verwachte levensduur en looptijd lening op elkaar af

Als de auto niet meer in uw bezit is wilt u natuurlijk ook niets meer voor de auto betalen. Zorg er daarom ook voor dat de autolening afgelost is op het moment dat u verwacht dat u niet meer in de auto zult rijden. Er zijn in het verleden veel mensen geweest die een doorlopend krediet hebben afgesloten voor een auto. Veelal loopt de lening nu nog, terwijl de auto allang is afgeschreven.

Tip 5:

Een (nieuwere) auto kost vaak meer geld, ga eerst sparen

Voordat u begint met geld lenen voor een auto is het raadzaam om eerst na te gaan of u het verwachte maandtermijn wel kunt missen. U moet dus eerst nagaan of het bedrag dat u per maand straks aan de lening moet betalen wel voor u structureel te dragen is. Bij het kopen van een nieuwe auto hoort ook een nieuwe verzekering voor uw auto. Over het algemeen is deze duurder dan bij uw vorige auto. Onderschat ook het onderhoud van de auto en andere bijkomende kosten niet.

Autolening voor een nieuwe of gebruikte auto

autolening
U zou misschien een verschil verwachten tussen de rentetarieven bij een nieuwe auto en een occasion. Toch maakt dit geen verschil. Als de bank u een lening verstrekt wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de oude en de nieuwe auto. Tenminste niet als het gaat om het rentepercentage. Banken kijken uiteraard wel naar het onderpand. Des te hoger de waarde van de auto, des te eenvoudiger om een bedrag te financieren. Een autolening voor een nieuwe auto afsluiten is dus niet per definitie goedkoper, maar wel eenvoudiger.
Let u er bij het afsluiten van de lening wel op dat u een lening afsluit waarbij de looptijd in overeenstemming is met de levensduur van de auto? Er is namelijk niets vervelender dan nog betalen aan uw lening, terwijl de auto al niet meer in uw bezit is. Bij Krediet Groep Nederland zorgen wij er altijd voor dat de looptijd van de lening in overeenstemming is met de verwachte levensduur van de auto.