Skip to main content

Laagste rente persoonlijke lening nu 3,3%

De concurrentie tussen de kredietbanken woedt nog altijd hevig. De rentes blijven langzaam maar zeker dalen. We weten nog niet of we onder de 3% gaan halen met kredietrentes, maar inmiddels is de laagste rente bij een persoonlijke lening 3,3%. Onze partner BNP Parisbas heeft de leenrentes weer iets verlaagd. De concurrentie zal waarschijnlijk eerst even afwachten wat het met hun kredietproductie gaat doen. Als blijkt dat de kredietproductie bij deze banken achter gaat blijven zullen zij hoogstwaarschijnlijk volgen met hun renteverlaging.

Geen wijzigingen doorlopend krediet

De rente van de persoonlijke leningen blijft verder dalen. Het afgelopen jaar is daar gemiddeld meer dan 1% vanaf gegaan. Bij het doorlopend krediet zijn er verder geen veranderingen. De doorlopende kredieten kennen nog altijd een veel hogere rente. De kans dat de (variabele) rente bij het doorlopend krediet verder gaat dalen is overigens nihil. Er is een ontmoedigingsbeleid als het gaat om het doorlopende krediet. Er zijn verschillende banken die geen doorlopend krediet meer verstrekken, anderen hebben de normen aanzien aangescherpt.

Veel leningen opgenomen in hypotheek

Het laatste jaar is er ook een opvallende verschuiving geweest als het gaat om het inlossen van de persoonlijke leningen. Gebeurde dit in het verleden vooral door het sluiten van een nieuwe lening, tegenwoordig worden door mensen met een koopwoning de leningen voornamelijk ingelost door een verhoging van hun hypotheek. De stijgende woningwaarde heeft hier natuurlijk enorm bij geholpen.
Over het algemeen wordt de looptijd van de lening dan ook iets verlengd naar een maximale looptijd van 15 jaar. Hierdoor worden de maandlasten aanzienlijk verlaagd.
Wilt u ook weten wat uw voordeel kan zijn als wij uw lening en hypotheek samenvoegen? Neem dan contact met ons op en wij gaan graag voor u aan de slag.