Skip to main content
Persoonlijke lening van 180 maanden

Persoonlijke lening van 180 maanden.

By Geen categorie

Persoonlijke lening van 180 maanden

Hét product op de Nederlandse kredietmarkt wat telkens weer terug komt. De persoonlijke lening met een looptijd van 180 maanden.
De persoonlijke lening met een looptijd van 15 jaar is een geliefd product. Een lening met een langere looptijd heeft namelijk altijd weer lagere maandlasten.
Je mag de persoonlijke lening van 15 jaar niet voor alle leendoelen afsluiten.
Je kunt een lening van 180 maanden voor de volgende leendoelen afsluiten:

 • Aanschaf tweede woning/recreatiewoning
 • woningverbetering
 • Verduurzaming eigen woning
 • Boot

Een persoonlijke lening met een maximale looptijd van 144 maanden kan je afsluiten voor:

 • Camper
 • Caravan

Wil je een financiering afsluiten voor een ander leendoel? Dan is het helaas niet mogelijk om een persoonlijke lening voor 15 of 12 jaar over te sluiten.

Voordeel van een lening met een langere looptijd

Des te langer de looptijd van je lening, des te lager de maandlasten van je persoonlijke lening. Geld lenen wordt qua maandlasten dus voordeliger als je een lening langer laat lopen. Lage maandlasten kunnen ervoor zorgen dat je jouw lening eenvoudiger kunt betalen. Des te minder je per maand moet betalen, des te eenvoudiger het is om je maandtermijnen te voldoen.

Geld lenen of hypotheek afsluiten?

Nu er weer een krediet is met een langere looptijd die gebruikt mag worden voor de woning is de keuze tussen een hypotheek afsluiten of geld lenen weer een stuk lastiger geworden. Zeker omdat er bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek veel bijkomende kosten zijn. Je kunt hierbij o.a. denken aan:

 • Fee voor de hypotheekadviseur
 • Notariskosten
 • Taxatiekosten

Zeker voor een lening tot € 50.000,00 zullen de kosten voor een hypotheek hierbij altijd hoger zijn dan de kosten voor de lening.
Het enige voordeel is dat de hypotheek nog altijd over 360 maanden ‘uitgesmeerd’ kan worden waardoor de hypotheek een lagere maandlast zal hebben. Dit is iets waar veel consumenten voor kiezen, ondanks de fors hogere totale kosten.
Het grote voordeel van Krediet Groep Nederland is dat wij zowel kredieten als hypotheken bemiddelen. Een goede vergelijking laten opstellen kost je niets en verplicht je tot niets. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Dien een lening aanvraag bij ons in en vermeld in de opmerkingen dat u ook gelijk de mogelijkheden voor een hypotheek wilt laten bekijken, dan gaan wij gelijk voor u aan de slag.

Kredietrente stijgt 2023

Ook kredietrente stijgt aanzienlijk

By Geen categorie

De hypotheekrente is de afgelopen periode regelmatig in het nieuws geweest. Er is veel aandacht geweest voor het stijgen van de hypotheekrente. Ook de rente van het consumptief is de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen. Geld lenen is daarmee een stukje duurder geworden. Wel is er een verschil in de rentestijging. Waar de hypotheekrente inmiddels 3% is gestegen, is de rente voor het consumptief krediet 2,2% gestegen voor 10 jaar vast bij de voordeligste aanbieder.

Verwachting kredietrente 2023

Net als veel andere partijen wagen wij ons niet aan een voorspelling voor de rente van 2023. Er zijn teveel onzekerheden om hier iets zinnigs over te kunnen zeggen op dit moment. Wel is de verwachting dat we dit jaar geen forse rentedalingen verwachten. De onzekerheid die boven de markt hangt is te groot om rentedalingen te verwachten, ook de hoge inflatie helpt hierbij niet.

Krediet of hypotheek bij woningverbetering?

Wil je een lening afsluiten voor woningverbetering? Moet je dan kiezen voor een persoonlijke lening afsluiten? Of toch het verhogen van je hypotheek? Nu de rentes gestegen zijn ziet de wereld er net weer even iets anders uit.
Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen het verhogen van de hypotheek en het afsluiten van een persoonlijke lening.
Bij een hypotheek betaal je:

 • Bemiddelingskosten voor de hypotheekadviseur
 • Notariskosten
 • Taxatiekosten
 • Dit zijn allemaal éénmalige kosten die je weliswaar fiscaal kunt verrekenen, maar je moet ze natuurlijk wel gewoon betalen.
  Dit maakt het afsluiten van een hypotheek per definitie een heel stuk duurder. Dit pleit tegen het afsluiten van een hypotheek.
  Toch is er ook een voordeel te vinden voor de hypotheek. Bij een hypotheek kan je de looptijd uitsmeren tot 360 maanden. Je bent dan met een hypotheek, qua maandlasten, een stuk voordeliger uit.
  Hoewel dit voordelig lijkt, is het eigenlijk niet voordelig. Des te langer je aan een lening betaald, des te meer je in totaliteit aan een lening gaat betalen. Ook al is de rente 1% lager bij de hypotheek, in totaliteit betaal je een heel stuk meer.
  Korte samenvatting, een persoonlijke lening is over het algemeen een stuk voordeliger dan het oversluiten van je hypotheek.

  Hypotheek of lening

  Hypotheek of lening

  By lening afsluiten

  De hypotheekrente is snel aan het stijgen en de verwachting is dat de rente voorlopig nog wel even hoger zal blijven dan we de afgelopen jaren gewend zijn. De hypotheekrente stijgt snel, terwijl de rente voor de consumptieve leningen een stuk minder snel stijgt. De rente van een persoonlijke lening en een hypotheek voor 10 jaar vast zijn inmiddels nagenoeg gelijk. Een hypotheek of lening ontloopt elkaar niet veel meer als je naar de rentepercentages kijkt. Toch kiezen nog altijd veel mensen voor het verhogen van de hypotheek, dat klinkt namelijk voordeliger, maar is het ook zo. Een hypotheek of lening, wat is verstandig om te kiezen?

  Rekenvoorbeeld hypotheek of lening

  Om een goede keuze te maken is het belangrijk om een rekensom te maken. Het voordeel hierbij is natuurlijk dat Krediet Groep Nederland onderdeel is van de Financieel Fit Groep. Financieel Fit bemiddelt niet alleen in kredieten, maar ook in hypotheken. Een berekening laten maken die echt toegespitst is op jouw situatie is natuurlijk altijd kosteloos en vrijblijvend.
  Rekenvoorbeeld
  Stel je hebt 30.000 euro nodig voor woningverbetering of het verduurzamen van je woning.
  Laten we beginnen met de berekening voor een hypotheek.
  Als afsluitkosten zal een adviseur rond de 2500 Euro in rekening brengen. Daarnaast zijn er nog kosten voor de taxatie en notariskosten. Alle kosten bij elkaar zullen minimaal 3.500 Euro zijn.
  Dan even op een rij, wat kost een hypotheek:

  • Totaal benodigd bedrag € 33.500,00
  • Laagste hypotheekrente (20-06-2022) bij 80% LTV 3,11%
  • Looptijd 120 maanden
  • Maandtermijn € 325,00
  • Totaal te betalen € 39.000,00

  En dan de kosten bij een krediet:
  Een lening heeft geen afsluitkosten.

  • Totaal benodigd bedrag € 30.000,00
  • Laagste kredietrente 3,6% (20-06-2022)
  • Looptijd 120 maanden
  • Maandtermijn € 297,00
  • Totaal te betalen € 35.640,00

  Hieruit blijkt dat bij een krediet van € 30.000,00 het voordeel maar liefst € 3.360,00 als je een persoonlijke lening afsluit. Een hypotheek of lening? Bij een bedrag van € 30.000,00 is het wel duidelijk.

  Verschil tussen hypotheek of lening

  Naast het grote verschil in de extra kosten zijn er ook nog wel wat andere verschillen waar je rekening mee kan houden.
  Ook deze zijn voor een groot deel in het voordeel van de persoonlijke lening.
  Ook deze zetten we nog even op een rij voor je.
  Bij een hypotheek:

  • Houd rekening met een verwerkingstijd van 6 weken voordat de hypotheek geregeld is
  • Hoge extra bijkomende kosten
  • Beperkt boetevrij inlossen, meestal tussen de 10 en 20%

  En hoe werkt het bij een lening?

  • Gemiddeld binnen 48 uur geld op je rekening
  • Kredietbedrag is vrij besteedbaar, je hoeft geen bonnen o.i.d. in te leveren
  • Volledig boetevrij eerder in te lossen
  • De persoonlijke lening heeft geen invloed op de risicoopslag van je hypotheek

  Conclusie

  Bovenstaande berekening is natuurlijk een “gemiddelde berekening”, wat voor jou het meest voordelig is hangt af van je persoonlijke situatie. Het is dan ook altijd verstandig om hiervoor een aparte berekening te laten maken.
  Wel is het zo dat de rente van de hypotheek en de persoonlijke lening steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Hierdoor is een persoonlijke lening meestal (veel) voordeliger dan een hypotheek. De vraag wat de beste keuze is, zal meestal in het voordeel van de persoonlijke lening worden beantwoord. Zeker bij leenbedragen tot € 50.000,00.

  Laagste rente 3,3%

  Laagste rente nu 3,3%

  By lening afsluiten

  Laagste rente persoonlijke lening nu 3,3%

  De concurrentie tussen de kredietbanken woedt nog altijd hevig. De rentes blijven langzaam maar zeker dalen. We weten nog niet of we onder de 3% gaan halen met kredietrentes, maar inmiddels is de laagste rente bij een persoonlijke lening 3,3%. Onze partner BNP Parisbas heeft de leenrentes weer iets verlaagd. De concurrentie zal waarschijnlijk eerst even afwachten wat het met hun kredietproductie gaat doen. Als blijkt dat de kredietproductie bij deze banken achter gaat blijven zullen zij hoogstwaarschijnlijk volgen met hun renteverlaging.

  Geen wijzigingen doorlopend krediet

  De rente van de persoonlijke leningen blijft verder dalen. Het afgelopen jaar is daar gemiddeld meer dan 1% vanaf gegaan. Bij het doorlopend krediet zijn er verder geen veranderingen. De doorlopende kredieten kennen nog altijd een veel hogere rente. De kans dat de (variabele) rente bij het doorlopend krediet verder gaat dalen is overigens nihil. Er is een ontmoedigingsbeleid als het gaat om het doorlopende krediet. Er zijn verschillende banken die geen doorlopend krediet meer verstrekken, anderen hebben de normen aanzien aangescherpt.

  Veel leningen opgenomen in hypotheek

  Het laatste jaar is er ook een opvallende verschuiving geweest als het gaat om het inlossen van de persoonlijke leningen. Gebeurde dit in het verleden vooral door het sluiten van een nieuwe lening, tegenwoordig worden door mensen met een koopwoning de leningen voornamelijk ingelost door een verhoging van hun hypotheek. De stijgende woningwaarde heeft hier natuurlijk enorm bij geholpen.
  Over het algemeen wordt de looptijd van de lening dan ook iets verlengd naar een maximale looptijd van 15 jaar. Hierdoor worden de maandlasten aanzienlijk verlaagd.
  Wilt u ook weten wat uw voordeel kan zijn als wij uw lening en hypotheek samenvoegen? Neem dan contact met ons op en wij gaan graag voor u aan de slag.

  Geld lenen met een ww uitkering

  Geld lenen met een WW uitkering

  By lening afsluiten

  Lange tijd is het niet mogelijk geweest. Geld lenen met een WW uitkering. Zodra je aangaf dat je inkomen bestond uit een WW uitkering gingen alle deuren dicht. Deuren die ook niet meer open zouden gaan. Met een WW uitkering kon je geen financiering afsluiten. Daar is gelukkig verandering in gekomen. Geld lenen met een WW uitkering is sinds 6 juli 2021 wel mogelijk.

  Wat is er veranderd?

  In de WW uitkeringen is niets veranderd. De grootste verandering komt dan ook van de banken. Er is sinds 6 juli 2021 één bank waarbij het mogelijk is om een lening af te sluiten met een WW uitkering. Een unieke stap, sommige van onze adviseurs werken al meer dan 25 jaar in de financiële dienstverlening en zij hebben niet eerder meegemaakt dat de WW uitkering als inkomen voor de lening wordt meegenomen.
  Waarom nu dan wel? Wat is er veranderd waarom de bank nu opeens wel aan de slag kan met een WW uitkering?
  De belangrijkste reden hiervoor is dat de VFN leennormen de laatste tijd al fors verhoogd zijn. Hierdoor worden de risico’s op achterstanden voor de banken steeds kleiner.
  Des te hoger het inkomen, des te lager de kans op betalings problemen.

  Waar moet je rekening mee houden bij het geld lenen met een WW-uitkering?

  Het belangrijkste om rekening mee te houden is de looptijd van de lening. De lening mag maximaal dezelfde duur hebben als de WW-uitkering. Dus als je WW uitkering nog 24 maanden loopt, mag de lening ook een looptijd hebben van 24 maanden. Korter mag wel, langer niet.

  Leennorm 2021 maakt lenen lastig.

  By lening afsluiten

  De leennormen zijn in 2021 fors verhoogd. Dit betekent dat je als consument minder eenvoudig een lening kunt krijgen. Dit geldt niet alleen als je een nieuwe lening wilt gaan afsluiten. Ook als je de lopend lening wilt oversluiten naar een lening met veel lagere rente krijg je te maken met de nieuwe leennormen van 2021. Zware normen, waarbij je met een lager inkomen geen financiering meer kunt krijgen.

  Wat zijn leennormen?

  Om te zorgen dat je niet in de problemen raakt zijn er leennormen opgesteld. Deze norm zorgt ervoor dat financieringen altijd verantwoord worden verstrekt. In de leennorm is opgenomen hoeveel geld je na het betalen van je maandelijkse aflossing en rente elke maand moet overhouden om van te kunnen leven.
  De leennorm (VFN Norm) bestaan uit een vast en variabel gedeelte. Er zijn 4 categoriën gemaakt.

  • Alleenstaand
  • Alleenstaand met kinderen
  • Gehuwd/samenwonend
  • Gehuwd/samenwonend

  Hier zijn vaste én een variabel bedrag aan gekoppeld. Daarnaast wordt er nog een opslag in rekening gebracht. Des te hoger je inkomen, des te hoger de leennorm. Iets wat ook logisch is, want je zult waarschijnlijk meer uitgeven als je een hoger inkomen hebt.
  Daarnaast wordt er nog een extra toeslag in rekening gebracht. Deze vind je terug in onerstaande tabel:

  Gezinssituatie Opslag 2020 Opslag 2021
  Alleenstaand € 40 € 275
  Alleenstaand + kinderen € 226 € 451
  Gehuwd/samenwonend € 119 € 326
  Gehuwd/samenwonend + kinderen € 224 € 408

  Groot verschil in de opslag

  De leennormen zijn niet heel veel verhoogd. Het grote verschil zit hem echt in de opslag. Deze is stevig verhoogd waardoor het maximaal te lenen bedrag voor alle groepen fors is gedaald. Een verschil met 2020 van meer dan € 10.000 is eerder regel dan uitzondering.
  Als je wilt weten of een lening afsluiten nog mogelijk is kan je altijd kosteloos en vrijblijvend een lening aanvragen. Dit kost je verder niets en verplicht je tot niets.

  Contrast met hypotheek is groot

  De veel zwaardere leennormen van 2021 staan in schril contrast tot de hypotheeknormen. Deze zijn in 2021 juist verder versoepeld. Waar in 2020 het inkomen van de tweede aanvragen nog voor slechts 70% mee kon worden genomen, kan dat in 2021 voor 80%. Een aanzienlijk verschil.

  Leennormen 2021 ook voor het oversluiten van je lopende leningen

  De rente is op dit moment historisch laag. Veel consumenten profiteren hier op dit moment. Toch hebben wij de vrees dat, door de zwaardere leennormen, veel consumenten hun te dure lening niet meer over kunnen sluiten. Als je nu een lening hebt met een hogere rente zit je hier als het waren aan vast. Wij verwachten dat hier in de toekomst een oplossing voor komt. Zodra dit het geval is dan melden wij dit uiteraard direct.

  More to come

  De verzwaring van de leennormen 2021 is niet de laatste van dit jaar. In april 2021 volgt er nog een verhoging. Bij deze verhoging zal er nog iets meer aan maatwerk gedaan worden. Zo zal er worden gekeken naar de auto of het aantal auto’s in het gezin. De exacte uitwerking van deze norm is nu onderwerp van gesprek bij de VFN. Ook deze zullen wij uiteraard melden op het moment dat er meer bekend is.

  kredietrente daalt

  Kredietrente daalt verder, consumenten vragen meer leningen aan

  By lening

  Kredietrente daalt verder, consumenten vragen meer leningen aan

  Goed nieuws als u een lening aan wilt gaan. De rente op consumptieve leningen is weer gedaald per 1 juli. Maar liefst 3 verschillende banken hebben de rente naar beneden gebracht. De laagste rente voor een lening is zelfs gedaald naar 3,6%. Een tarief dat we de afgelopen jaren niet meer hebben gezien. Bij Krediet Groep Nederland hebben wij het verschil direct gemerkt. Het aantal aanvragen is op 1 juli geëxplodeerd. Er zijn ook veel vragen van consumenten die al een lening hebben afgesloten. De meest voorkomende vragen zullen wij hieronder voor u beantwoorden.

  Ik heb al een lening, nu de kredietrente daalt, daalt dan ook de rente op mijn lening

  Twee van de drie Nederlanders heeft een financiering bij een bank of financieringsmaatschappij. De vraag is nu of door de rentedalingen bij uw lening de rente ook daalt. Hiervoor hebben wij al veel consumenten teleur moeten stellen. De rente op de persoonlijke leningen is gedaald. De rente op de doorlopende kredieten is gelijk gebleven. Als u een persoonlijke lening afsluit dan staat de rente direct voor de volledige looptijd vast. Een nieuwe rentedaling heeft dan voor u ook geen gevolgen. Als u wilt profiteren van een lagere rente zult u uw lening moeten gaan oversluiten.

  De hypotheekrente stijgt, de kredietrente daalt? Hoe is dat mogelijk

  Het is natuurlijk een vreemd verschijnsel. Geld lenen in de vorm van een consumptieve lening wordt voordeliger terwijl geld lenen in de vorm van een hypotheek steeds duurder aan het worden is. De hypotheekrente stijgt en de kredietrente daalt, de belangrijkste reden hiervoor is dat er op dit moment een grote concurrentie is bij de consumptieve kredieten. Deze concurrentie zorgt er op dit moment voor dat de banken elkaar steeds meer willen overtreffen om de laagste rente te kunnen aanbieden bij de consument.

  Hoe kunt u als consument profiteren van deze lage rente?

  Dat is eigenlijk vrij eenvoudig, u kunt te allen tijde kosteloos een financiering aanvragen bij Krediet Groep Nederland. Dit kunt u doen als u geld wilt gaan lenen voor een auto, maar natuurlijk ook als u uw te dure lening wilt gaan oversluiten. U kunt op ons aanvraagformulier uw aanvraag indienen. Wij laten u dan graag zien wat de voordelen zijn van het geld lenen bij Krediet Groep Nederland!

  Geld lenen kost geld, maar gelukkig wel steeds minder

  Geld lenen kost geld! Maar gelukkig wel steeds minder.

  By lening

  Geld lenen kost geld! Maar gelukkig wel steeds minder.

  De afgelopen weken is het veel voorbij gekomen. De hypotheekrente is aan het stijgen. Niet vreemd natuurlijk met de huidige onzekerheid. Hierdoor wordt geld lenen weer een stukje duurder. Logisch om aan te nemen dat ook de rente voor de persoonlijke leningen dan verder zal stijgen. Gelukkig is niets minder waar. De rente voor de persoonlijke lening is de laatste tijd juist gedaald. Hoe dit kan? Dat leggen wij u graag uit.

  Lagere rente bij consumptief krediet

  De hypotheekrente is bij sommige hypotheekverstrekkers de afgelopen maand met maar liefst 0,75% gestegen. Een forse stijging, maar wel te verklaren door de bijzondere tijd waar wij in leven. Gek genoeg hebben we bij de consumptieve kredieten geen stijgingen waargenomen. De rente is zelfs iets gedaald. Klanten met een krediet boven de € 50.000,00 kunnen nu goedkoper lenen dan een maand terug. De rente is verlaagd van 3,6% naar 3,8% een geringe daling.

  Renteverwachting consumptief krediet

  Natuurlijk kan niemand in de toekomst kijken. Zeker in deze onzekere tijden is het lastig om te voorspellen wat de rente zal gaan doen. We kunnen wel voor u aangeven wat onze verwachting is. Dit hebben wij gebaseerd op verschillende bronnen. Over het algemeen is het idee dat er een mogelijkheid is dat de rente de komende maanden iets zal kunnen oplopen bij de hypotheken. Dit blijft echter zeer beperkt omdat de economie waarschijnlijk verder zal gaan verzwakken. Een hogere rente kan dan de nekslag zijn voor bedrijven die in een zwakkere positie zitten. Ook de rente voor het consumptieve krediet blijft mede daardoor naar verwachting laag. Een lagere rente zorgt ervoor dat mensen meer gaan besteden en dat helpt de economie vooruit. Dit is iets wat de komende maanden echt moet gebeuren om te zorgen dat de economie er weer bovenop komt.

  Lening afsluiten tijdens de Coronacrisis

  Lening afsluiten tijdens de Corona crisis

  By lening afsluiten

  Er is de afgelopen maanden veel verandert. De hypotheekrente is langzaam aan het stijgen, veel mensen zijn hun baan verloren en de anderhalve meter samenleving is een feit. Dit heeft natuurlijk gevolgen op allerlei gebieden. De vraag is natuurlijk, welke gevolgen heeft dit voor u als geld gaat lenen? Geld lenen is in ieder geval niet eenvoudiger geworden.

  Lening afsluiten tijdens de Corona crisis, wat zijn de wijzigingen?

  Dat er veel gewijzigd is zal geen verrassing zijn. De rente standen van de leningen zijn bij een aantal banken verhoogd maar zeer beperkt.
  De laagste rentes zijn ongewijzigd gebleven gelukkig.
  Wat is er dan wel gewijzigd? Er zijn wijzigingen geweest in de acceptatierichtlijnen van een aantal banken.
  Een belangrijke wijziging is dat bij sommige banken verschillende sectoren zijn aangewezen als risicosectoren. Hierbij kunt u denken aan medewerkers die werkzaam zijn in de horeca, een groep die zwaar getroffen wordt door de crisis.

  Banken moeten toch juist soepel zijn in de crisis?

  Dat klopt en dat zijn de consumptief krediet banken ook wel, zeker als het gaat om de bestaande klanten. Heeft u al een lening bij ons lopen? Dan heeft u van ons ook de nieuwsbrief gehad waarin wij hebben aangegeven dat het mogelijk is om een ‘betaalpauze’ aan te vragen. U hoeft dan 3 maanden niet aan uw lening te betalen. De bank brengt over deze 3 maanden ook geen rente in rekening.
  Daarnaast is het zo dat banken natuurlijk ook goed moeten letten op de risico’s. Als de kans aanwezig is dat de terugbetaling van de lening niet kan worden gedaan is het verstandig om de lening niet te verstrekken. Dit is niet alleen in het belang van de bank maar ook in het belang van de consument. Als de lening niet kan worden terugbetaalt kunnen de problemen juist heel erg groot worden voor de consument.
  Een schuld die niet terugbetaalt kan worden kan u jarenlang blijven achtervolgen. Niet alleen omdat de bank de terugbetaling op kan eisen maar ook omdat er een negatieve BKR registratie op de lening geplaatst zou kunnen worden waardoor het verkrijgen van een hypotheek veel moeilijker wordt.
  Het is dus in ieders belang om verantwoord geld te blijven lenen.

  Informatie over regelingen in verband met de coronacrisis

  By lening afsluiten

  Informatie over regelingen in verband met de coronacrisis

  Er is om ons heen veel verandert. Het Coronavirus heeft een grote impact op heel veel zaken. Het treft heel veel mensen, op persoonlijk vlak, sommige zelfs op medisch vlak en natuurlijk ook op financieel vlak. Dit laatste is ook onder de aandacht gekomen bij de banken.
  Heeft u een lening en dreigt u in de problemen te komen door de gevolgen van het coronavirus? Met onze hulp kunt u een verzoek doen voor een betaalpauze of een uitgestelde betaling. Deze betaalpauze of uitgestelde betaling heeft een duur van 3 maanden.

  welke banken doen mee aan deze regeling

  De meeste banken waar Krediet Groep Nederland mee samenwerkt hebben aangegeven dat ze begrijpen dat er nu verschillende uitdagingen zijn. De banken willen de problemen natuurlijk niet groter maken, maar vooral zorgen dat u financieel fit kunt blijven in deze periode.
  De status op dit moment is als volgt:
  Defam: Defam heeft aangegeven dat er in bepaalde gevallen gebruik gemaakt kan worden van een betaalpauze. U kunt deze betaalpauze hier aanvragen. Daarnaast heeft Defam ook een informatiepagina aangemaakt waarop u hier meer informatie kunt vinden over de voorwaarde van de betaalpauze.
  Nationale Nederlanden: Nationale Nederlanden heeft ook een aparte informatiepagina ingericht.
  Interbank:Ook Interbank heeft inmiddels een informatiepagina omtrent uw lening en de mogelijkheid tot het uitstellen van uw betalingen. De pagina vind u hier.
  Qander: Qander heeft aangegeven dat ze per persoon na willen gaan wat de situatie is en wat de mogelijkheden zijn voor een betaalpauze. U kunt contact opnemen met de klantenservice van Qander.
  BNP: BNP Heeft aangegeven dat er op 27 maart wordt aangegeven wat de mogelijkheden zijn.

  Heeft u nog vragen?

  Er komt veel op ons af, en de crisis lijkt op dit moment voorlopig nog niet voorbij te zijn. Er worden nu nog veel vragen gesteld over uiteenlopende zaken. Als u een vraag heeft kunt u ook altijd contact met ons opnemen. U kunt een mail zenden aan info@kredietgroepnederland.nl of telefonisch contact met ons opnemen op het nummer 0164-650088