Skip to main content

Kredietrente daalt verder, consumenten vragen meer leningen aan

Goed nieuws als u een lening aan wilt gaan. De rente op consumptieve leningen is weer gedaald per 1 juli. Maar liefst 3 verschillende banken hebben de rente naar beneden gebracht. De laagste rente voor een lening is zelfs gedaald naar 3,6%. Een tarief dat we de afgelopen jaren niet meer hebben gezien. Bij Krediet Groep Nederland hebben wij het verschil direct gemerkt. Het aantal aanvragen is op 1 juli geëxplodeerd. Er zijn ook veel vragen van consumenten die al een lening hebben afgesloten. De meest voorkomende vragen zullen wij hieronder voor u beantwoorden.

Ik heb al een lening, nu de kredietrente daalt, daalt dan ook de rente op mijn lening

Twee van de drie Nederlanders heeft een financiering bij een bank of financieringsmaatschappij. De vraag is nu of door de rentedalingen bij uw lening de rente ook daalt. Hiervoor hebben wij al veel consumenten teleur moeten stellen. De rente op de persoonlijke leningen is gedaald. De rente op de doorlopende kredieten is gelijk gebleven. Als u een persoonlijke lening afsluit dan staat de rente direct voor de volledige looptijd vast. Een nieuwe rentedaling heeft dan voor u ook geen gevolgen. Als u wilt profiteren van een lagere rente zult u uw lening moeten gaan oversluiten.

De hypotheekrente stijgt, de kredietrente daalt? Hoe is dat mogelijk

Het is natuurlijk een vreemd verschijnsel. Geld lenen in de vorm van een consumptieve lening wordt voordeliger terwijl geld lenen in de vorm van een hypotheek steeds duurder aan het worden is. De hypotheekrente stijgt en de kredietrente daalt, de belangrijkste reden hiervoor is dat er op dit moment een grote concurrentie is bij de consumptieve kredieten. Deze concurrentie zorgt er op dit moment voor dat de banken elkaar steeds meer willen overtreffen om de laagste rente te kunnen aanbieden bij de consument.

Hoe kunt u als consument profiteren van deze lage rente?

Dat is eigenlijk vrij eenvoudig, u kunt te allen tijde kosteloos een financiering aanvragen bij Krediet Groep Nederland. Dit kunt u doen als u geld wilt gaan lenen voor een auto, maar natuurlijk ook als u uw te dure lening wilt gaan oversluiten. U kunt op ons aanvraagformulier uw aanvraag indienen. Wij laten u dan graag zien wat de voordelen zijn van het geld lenen bij Krediet Groep Nederland!