De mogelijkheden voor een doorlopend krediet worden steeds verder beperkt. Niet alleen wordt het steeds lastiger om opnames te doen uit uw lening, er worden ook steeds meer beperkingen opgelegd bij het afsluiten van een doorlopend krediet.

Waarom het doorlopend krediet steeds meer aan banden wordt gelegd

Als u een doorlopend krediet heeft dan kunt u dit al jaren hebben lopen. U weet dan hoe makkelijk het is om altijd geld achter de hand te hebben. Gaat er iets stuk? Dan kunt u eenvoudig weer opnemen uit uw persoonlijke lening. Geen probleem en ook nog eens heel eenvoudig.
Daar zit ook gelijk het ‘pijnpunt’ van een doorlopend krediet. Als u een lening afsluit is het natuurlijk ook de bedoeling dat u weer van de lening afkomt. Dat kan bij het doorlopend krediet een lastig onderdeel zijn. Om er toch voor te zorgen dat u na enige tijd de lening volledig heeft afgelost komen de banen steeds meer met oplossingen om het krediet ook daadwerkelijk af te lossen. Een oplossing hierbij is natuurlijk om minder doorlopend krediet te verstrekken.

Beperkingen bij het doorlopend krediet

Er zijn een aantal beperkingen doorgevoerd bij het doorlopend krediet. Een belangrijke hierbij komt van InterBank. InterBank is al enige tijd gestopt met het verstrekken van het doorlopend krediet waarbij slechts 1% van de kredietlimiet voldaan moest worden als maandtermijn. Dit was een lening met een laag maandtermijn, maar juist hierdoor lost u weinig af en blijft u lang aan de lening vastzitten. InterBank wil consumenten juist helpen op weg naar een schuldenvrije toekomst.
Naast de beperking van een hoger maandtermijn kunt u bij InterBank nu ook niet meer dan 15.000 Euro lenen als u een doorlopend krediet wenst.
U kunt natuurlijk nog wel meer lenen, maar het overige deel zal dan in een persoonlijke lening moeten worden afgesloten.

Ook andere banken beperken doorlopend krediet.

Ook bij Defam (onderdeel van ABN Amro), is men gaan kijken naar de klanten met een doorlopend krediet. Klanten die ’te lang’ vastzitten aan hun doorlopend krediet worden er op geattendeerd dat zij ook eens zullen moeten gaan aflossen. Defam zal hiervoor op korte termijn in contact treden met de klant. Zij zullen in ieder geval zeer waarschijnlijk de doorlopende kredieten gaan ‘blokkeren voor opname’. Er kunnen dan geen opnames meer uit de lening gedaan worden, waardoor het krediet eerder afgelost zal gaan worden.

Wilt u weten wat u kunt doen?

Heeft u op dit moment een doorlopend krediet, en wilt u hier ook eigenlijk wel eens vanaf raken? Bij Krediet Groep Nederland helpen wij u hier natuurlijk graag verder mee. Het oversluiten van een doorlopend krediet levert u naast een vaste afbouw ook nog in veel gevallen een lagere rente op. Wij gaan graag voor u na wat de mogelijkheden zijn voor een voordelige lening!