Skip to main content

Geld lenen als uitzendkracht

Geld lenen? Als uitzendkracht lijkt het je niet altijd even eenvoudig te worden gemaakt. Geld lenen als uitzendkracht kan een hele uitdaging zijn. Om je te helpen hebben wij bij Krediet Groep Nederland een duidelijk overzicht gemaakt. Er zijn 3 fases bij een uitzenbureau. Fase A, Fase B of Fase C. Bij alledrie deze fasen zijn er verschillende mogelijkheden. Geld lenen met een fase A overeenkomst is de grootste uitdaging. Geld lenen met een fase C uitzendovereenkomst is een stuk eenvoudiger.

Geld lenen met een fase A overeenkomst

Verreweg de minst eenvoudige overeenkomst om een geldlening mee af te sluiten is het geld lenen met een fase A overeenkomst. Bij deze overeenkomst heb je nog geen zekerheid op inkomen. Als je een dag niet kunt werken heb je die dag ook geen inkomen. Banken ervaren dit als risico. Om dit risico zoveel mogelijk af te dekken nemen ze in de berekening voor de maximale lening slechts een beperkt deel van je inkomen mee. Dit deel is 70% van het inkomen van de laatste 3 jaren. Er wordt dan gekeken naar het gemiddelde inkomen. Als het inkomen het laatste jaar lager is, wordt dit inkomen aangehouden.

Lening aanvragen met Fase A overeenkomst

Geld lenen met een fase B overeenkomst

Geld lenen als uitzendkracht met een fase B overeenkomst wordt al eenvoudiger. Meer banken nemen dit inkomen gedeeltelijk mee. Een enkele bank neemt het inkomen zelfs volledig mee. Hiervoor moet dan wel een intentieverklaring worden overlegd óf er moet sprake zijn van een “bestendig arbeidsverleden”.
Dit klinkt ingewikkeld, maar is het zeker niet. Een bestendig arbeidsverleden wil alleen maar zeggen dat je moet kunnen aantonen dat je in het verleden ook hebt gewerkt met een inkomen dat vergelijkbaar is met het huidige inkomen.

Lening aanvragen met Fase B overeenkomst

Geld lenen met een fase C overeenkomst

Geld lenen met een fase C overeenkomst is hetzelfde als geld lenen met een vast dienstverband voor onbepaalde tijd. Je inkomen wordt gewoon volledig meegenomen in de berekening voor je maximale lening. De kans dat je een lening kunt krijgen is aanzienlijk vergroot. Alle aanbeiders nemen je inkomen volledig mee. Je hebt dus alle keuze als je een lening wilt gaan afsluiten. Leningen vergelijken is belangrijk omdat je dan kunt besparen op je lening.
Als je een lening aanvraag indient bij Krediet Groep Nederland doen wij de vergelijking al voor je bij 8 verschillende banken.

Lening aanvragen met Fase C overeenkomst

Lening aanvragen als je in dienst bent bij het uitzenbureau

Als je in dienst bent bij het uitzendbureau dan wordt er net zo naar jouw inkomen gekeken als bij iedere andere werkgever. Heb je een tijdelijk dienstverband? Dan zijn er minder mogelijkheden dan bij een vast dienstverband voor onbepaalde tijd.
Een lening aanvragen kan natuurlijk altijd en is kosteloos en vrijblijvend.

Lening aanvragen