Skip to main content

Caravanlening

Een caravanlening is een lening die specifiek wordt afgesloten voor de caravan. Geld lenen voor een caravan gebeurd veelvuldig. Voor veel mensen is een caravanlening dan ook echt een uitkomst. En laten we eerlijk zijn. Een vakantie met een caravan is veelal voordeliger dan het huren van een huisje op een vakantiebestemming.
Een caravanlening wordt het meest afgesloten in de vorm van een persoonlijke lening. Dit omdat er dan een vaste eind looptijd aan de lening is gekoppeld.

Bij een caravanlening wilt u natuurlijk altijd graag weten waar u aan toe bent. U wilt niet meer betalen aan de lening, terwijl de caravan al verkocht is. Het is dus belangrijk om de te verwachten looptijd van de lening, te koppelen aan de te verwachten levensduur van de caravan. Belangrijk hierbij is om altijd te kiezen voor een veilige marge. U kunt beter de lening eerder hebben terugbetaald.

Caravanlening met lage rente

Als u een caravanlening bij Krediet Groep Nederland aanvraagt dan gaan wij altijd voor u op zoek naar de laagste rente. Uw lening aanvragen bij Krediet Groep Nederland kan u veel geld besparen. Wij vergelijken verschillende aanbieders voor u en mailen de offerte van de voordeligste aanbieder naar u toe.

Caravan lening

Juiste stappen voor verantwoord financieren

Helaas komt het in de praktijk nog wel eens voor. De caravan wordt al gekocht, voordat de financiering rond is. Begrijpelijk natuurlijk, want de caravan kopen is leuker dan de financiering in orde maken.
Toch is het verstandiger om eerst de financiering te regelen zodat u zeker weet dat u de caravan kunt gaan kopen. U heeft dan absolute zekerheid dat u het bedrag kunt lenen.
Dat koopt toch met een beter gevoel.
Een andere optie kan zijn om als ontbindende voorwaarde voor de koopovereenkomst een voorbehoud van financiering op te nemen. Hierdoor kunt u uw risico’s natuurlijk ook flink beperken.