Kleine lening afsluiten

Consumenten ervaren een kleine lening afsluiten veelal anders dan een grotere lening afsluiten. Met een kleine lening bedoelen we leningen tot € 2.500,-. Deze leningen worden veelal afgesloten in enkele uren zonder verder na te denken over de kosten van een dergelijke lening. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de minilening. Hierbij wordt een bedrag tot € 1.500,- geleend. Voordeel is dat het snel geregeld is. En het is geld lenen zonder BKR toetsing. Maar met dergelijke voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen. En de nadelen zijn stevig. Niet voor niets waarschuwt de AFM (Autoriteit Financiële Markten) als het gaat om dergelijke kleine leningen. De kosten kunnen zelfs oplopen tot honderden procenten op jaarbasis.

Geen geld meer

Heeft u even geen geld en moet u toch nog wat betalingen doen? Blijf rustig en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder

Direct contact
kleine lening afsluiten kleine lening afsluiten
Voordelig en verantwoord

Maar wel voordelig en verantwoord natuurlijk.
Geen dure lening, maar een lening tegen uitstekende voorwaarden.

Direct contact

Uitdagingen bij een kleine lening afsluiten

Er zijn een aantal factoren waardoor het bij een kleine lening afsluiten soms mis kan gaan. De belangrijkste is onderschatting. Het gaat maar om een kleine lening, die zo weer terugbetaald is. Toch is voor veel consumenten een “kleine lening” toch een volledig maandsalaris, en als u dat nu tekort komt, hoe kan dit dan volgende maand weer volledig terugbetaald worden? De andere kosten lopen namelijk ook gewoon door.
Bij een kleine lening afsluiten is het juist een goed moment om de gehele financiële situatie na te gaan. Hoe is het probleem ontstaan? Kunt u normaal gesproken wat geld per maand sparen en heeft u een éénmalige geldbehoefte? Of is het een structureel probleem?
Als het een éénmalige geldbehoefte is, kan een kleine lening afsluiten een prima oplossing zijn om het probleem op te lossen. Een klein doorlopend krediet bijvoorbeeld, dat u kunt inlossen wanneer u het geld weer heeft.
Is het een structureel probleem? Dan is een kleine lening afsluiten wellicht juist niet de beste oplossing. U krijgt er namelijk een extra maandtermijn bij. Als u uw inkomsten niet verder verhoogd wordt de uitdaging heel erg groot om alles te kunnen blijven betalen.

Verantwoord een kleine lening afsluiten

Heeft u de kleine lening niet nodig om structurele problemen op te lossen? Dan kan een lening aanvragen een uitkomst zijn. Op het moment dat u uw lening aanvraagt gaan wij gelijk uw hele financiële situatie na. Er wordt een toetsing gedaan bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) en wij gaan voor u na of we de lening verantwoord kunnen verstrekken. Als dit het geval is gaan wij direct voor u op zoek om een voordelige lening af te sluiten. Een lening die u bij ons afsluit moet u passen als u lekkerste warme jas op een koude dag. Of dat heerlijke paar schoenen. Uw lening moet u als gegoten zitten, en daar gaan wij voor.
Heeft u al leningen lopen? Ook deze nemen wij mee in de beoordeling. Zo kan een kleine lening afsluiten u op langere termijn zelfs voordeel opleveren.

Redacteur Krediet Groep Nederland

Author Redacteur Krediet Groep Nederland

More posts by Redacteur Krediet Groep Nederland

Leave a Reply