Skip to main content

Seniorenlening: Een financiering voor senioren

De term “seniorenlening” klinkt wellicht wat oneerbiedig, maar in feite is het gewoon een persoonlijke lening die speciaal is ontworpen om aan de behoeften van senioren te voldoen. Bij Krediet Groep Nederland bieden we senioren de mogelijkheid om een persoonlijke lening af te sluiten tot en met hun 80ste verjaardag, waarbij de lening volledig moet zijn terugbetaald voor hun 85ste verjaardag. Het goede nieuws is dat de maximale leeftijd voor het afsluiten van een seniorenlening de afgelopen maanden aanzienlijk is verhoogd, waardoor u langer kunt profiteren van financiële flexibiliteit.

Sluit nu direct uw seniorenlening af

Het afsluiten van een seniorenlening is net zo eenvoudig als elke andere vorm van lenen. U kunt het aanvraagformulier online invullen en zodra u dit hebt ingediend, ontvangen wij direct uw aanvraag in ons beoordelingssysteem. Wij gaan onmiddellijk aan de slag en streven ernaar om binnen 24 uur (op werkdagen) te reageren. Indien uw aanvraag wordt afgewezen, stellen wij u hiervan uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte. Wij begrijpen dat u graag duidelijkheid wilt hebben over uw mogelijkheden.

Benodigde documenten bij een Seniorenlening

Als u een lening wilt afsluiten is het helaas niet voldoende om alleen een aanvraag te doen. Er zullen ook documenten moeten worden overlegd als u akkoord gaat met de offerte. U zult altijd de volgende documenten moeten aantonen:

  • Kopie van een geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart)
  • Recente inkomensspecificatie
  • Bankafschrift met bij- en afschrijvingen van een volledige maand

Als u er alvast voor zorgt dat u deze documenten klaar heeft liggen dan kunnen wij ervoor zorgen dat uw financiering nog sneller wordt uitbetaald.

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, sturen wij u per e-mail een offerte. U heeft dan voldoende tijd om deze rustig door te nemen en zelf te beslissen of u ons aanbod accepteert. Bij Krediet Groep Nederland werken wij op basis van execution only. Dit betekent dat wij geen advies geven over welke vorm van geld lenen het beste bij u past. U kunt eenvoudig de gewenste looptijd en maandelijkse termijnen kiezen op ons aanvraagformulier.

Zodra u akkoord gaat met de offerte, gaan wij direct voor u aan de slag om deze per e-mail naar u te verzenden. Wij nemen altijd even contact met u op om te controleren of u de offerte naar tevredenheid hebt ontvangen en of u nog vragen heeft.

Ondertekenen en retourneren van de offerte

Als u besluit om gebruik te maken van de offerte, kunt u deze op verschillende manieren ondertekenen. U heeft de keuze om de offerte digitaal te ondertekenen, waarna deze rechtstreeks naar de bank wordt verzonden. Daarnaast heeft u natuurlijk de mogelijkheid om de offerte uit te printen en per post aan ons te retourneren.

Waarom een seniorenlening?

Een eenvoudig antwoord op de vraag? Omdat er veel behoefte aan is. We worden steeds ouder en er blijft ook op latere leeftijd meer behoefte aan wat extra financiële ruimte. Dit moet overigens in de ruimste zin van het woord bekeken worden. Zo kan de financiële ruimte niet alleen nodig zijn om een tegenvaller op te vangen, maar ook nodig zijn voor bijvoorbeeld een lening voor een caravan. Omdat ouderen ook steeds langer actief blijven in de samenleving worden er steeds meer seniorenleningen verstrekt.

En bij overlijden?

De lening is een “kale lening”. U krijgt de financiering en moet hier rente en aflossing over betalen. Deze rente en aflossing is ook het enige dat u voor de lening betaalt. U betaalt verder geen premie voor een overlijdensrisicoverzekering. Als u gedurende de looptijd van het krediet komt te overlijden wordt de lening niet kwijtgescholden. Wilt u uw nabestaanden niet opzadelen met een schuld indien u komt te overlijden? Zorg dan dat u voldoende bezittingen heeft om de lening mee af te dekken. Doet u dit niet? Dan zult u de nabestaanden met een schuld achterlaten.
Een overlijdensrisicoverzekering kunt u afsluiten tot uw 74ste levensjaar. U kunt zichzelf (of uw partner) dan verzekeren tot het 84ste levensjaar.

Hogere rente

Een seniorenlening wordt alleen afgesloten voor mensen op een iets hogere leeftijd. Dit is voor een bank prettig omdat het veelal betekent dat het mensen zijn met een vaste pensioenuitkering. Toch zijn er ook meer risico’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het risico bij overlijden. Omdat er op hogere leeftijd een grotere kans is dat de kredietnemer komt te overlijden, vraagt de bank een hogere rente. Daarnaast is er een veel lagere concurrentie op de markt voor seniorenleningen. Dit maakt het voor banken ook mogelijk om een hogere rente voor deze kredietvorm in rekening te brengen.

Samengevat

Je kunt een seniorenlening afsluiten van je 67ste tot en met je 80ste verjaardag. De lening heeft dezelfde voorwaarden als iedere andere reguliere lening. De lening moet betaalbaar zijn conform de VFN normering. Is je inkomen voldoende? Dan zal het geen probleem zijn om deze lening af te sluiten. Het krediet moet terugbetaald zijn voor je 85ste verjaardag.
Je kunt deze lening niet afsluiten als je een negatieve BKR registratie hebt. Geld lenen zonder BKR toetsing is namelijk altijd extra lastig.
Wil je een seniorenlening afsluiten? Dat kan eenvoudig door het bovenstaande formulier volledig in te vullen. Des te vollediger je het formulier invult des te sneller wij de financiering voor je kunnen gaan regelen.