Lenen voor uw verbouwing

Zelf zijn wij ook eens op zoek gegaan naar een lening om te verbouwen. En we moeten u eerlijk toegeven, het valt niet mee om daar een goede lening voor te vinden. Zeker omdat het om een relatief klein bedrag gaat in ons geval. Waar hebben wij zelf op gelet bij de financiering? En hoe zou u dit aan kunnen pakken als het gaat om een verbouwingslening?

Lenen voor verbouwing

Bij ons wat het handig om de lening in 3 stappen af te sluiten. Hieronder hebben we ze voor u op een rij gezet. Met de verbouwing hadden wij niet in één keer het hele bedrag nodig. Dit kan voor u natuurlijk weer heel anders zijn.

Hoeveel hebben we nu nodig

Eerst hebben we gekeken naar het bedrag dat we nu, en later in totaliteit nodig hebben. Tussen de eerste opname uit de lening en het volledige bedrag zal ongeveer 1 jaar zitten. Zolang hebben we nodig voor de verbouwing.

Aanvragen

Doorlopend krediet

Omdat we niet in één keer het hele bedrag nodig hebben kiezen we voor een doorlopend krediet. Een krediet waarbij we langzaam opnames kunnen doen uit de lening. De rente hiervan is wat hoger. Maar we zijn wel flexibel.

Aanvragen

Oversluiten naar een persoonlijke lening

Als we toe zijn aan de laatste opname uit de lening, we hebben dan dus nagenoeg alles opgenomen. Sluiten we de lening over naar een persoonlijke lening. Een lening met een lagere rente. Er was echter wel een nadeel!

Aanvragen

Lenen voor verbouwing uit eigen ervaring

Bovenstaande was voor ons een goede optie. Toch was er één groot nadeel, wat ons heel wat rekenwerk heeft bezorgd. Omdat wij de lening niet direct als persoonlijke lening hebben afgesloten was de rente die we betaalde niet fiscaal aftrekbaar volgens onze fiscaal adviseur. Er zijn regels voor het fiscale voordeel van het kunnen verrekenen van de rente. De constructie die wij uit eigen ervaring hebben gedaan voldeed hier niet aan.
Wij raden u dan ook aan om dit onderdeel vooraf goed door te nemen zodat u te allen tijde weet waar u aan toe bent.